top of page
sarah-dorweiler-x2Tmfd1-SgA-unsplash.jpg

Hypnotherapie

Wat is hypnose?

Soms denken mensen dat hypnose een soort van slaaptoestand is. Dat is het niet. Hypnose is geen slaap!

Het is contact maken met het onderbewustzijn waarbij middels het geven van suggesties veranderingswerk kan verricht worden. Het is een middel om op een snelle, veilige, effectieve en blijvende manier van vervelende gewoontes af te geraken of om mentale en fysieke problemen aan te pakken.

Waarom werkt hypnose zo goed?

Gewoontes, gedragingen, emotioneel lijden en verschillende fysieke ongemakken of kwalen zitten verankerd in het onderbewustzijn. Net omdat we met het onderbewustzijn aan het werk gaan, zijn de slaagkansen zo groot. Tijdens de hypnose worden de triggers, knopen of belemmeringen vervangen door nieuwe, helpende en positieve gedachten en gedragingen. Vaak zijn één tot twee sessie voldoende en zal je soms onmiddellijk verandering merken.  Uiteraard hangt dit af van het aan te pakken probleem. Voor bijvoorbeeld vermageren zal dit eerder enkele weken duren.

Tot ongeveer een vijftal minuten na de sessie is uw onderbewustzijn nog ontvankelijk en gevoelig voor wat er gezegd wordt. Om deze reden zal een nabespreking enkele minuten uitgesteld worden.

 

Lees meer over:

Naar boven

Hoe voelt hypnose?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is voor ieder persoon anders. Sommige mensen voelen zich heerlijk ontspannen. Maar dat hoeft niet. Anderen voelen niets en voor hen lijkt het alsof ze gewoon hun ogen gesloten hebben. 

Angsten 

Angsten e paniekaanvallen

Angsten zoals hoogtevrees, pleinvrees, angsten voor kleine ruimtes, angst voor dieren: honden, katten, kippen, ... Angsten voor insecten en spinnen, ... simpsons protocol, flow of life

Angsten zijn niet aangeboren. Ze zijn ergens in ons leven ontstaan, gecreëerd of overgenomen. We worden dus niet met angsten geboren. Op een bepaald moment in je leven heeft je onderbewustzijn aangenomen dat dit de beste manier is om te reageren op een bepaalde situatie, beeld, ... Angsten zitten in ons onderbewustzijn verankerd. Waar de oorsprong ligt, weten we meestal niet. Gelukkig kun je van je angst afkomen!

Wat doen we niet!

We doen niet aan exposure therapie. We gaan je dus niet blootstellen aan je angst, ook niet stapje voor stapje. 

Wat doen we wel!

Met behulp van hypnose kunnen we angsten wegnemen en wel op een snelle en effectieve manier. Via hypnose laten we je onderbewustzijn weten dat angst hebben / voelen in een bepaalde situatie, bijvoorbeeld bij het zien van een spin, niet meer nodig is. Dat alle symptomen die bij deze angst horen, dienen uitgeschakeld te worden.

 

Het klinkt nu misschien wel heel eenvoudig, maar zo is het eigenlijk ook. Ergens in je leven heeft je onderbewustzijn de conclusie getrokken dat deze angst nodig is om jou te beschermen. Telkens jij nu in zo'n situatie komt, schiet je onderbewustzijn in gang en geeft jou die angstgevoelens. Volgens je onderbewustzijn is dat namelijk de beste strategie om jou door deze situatie heen te helpen.

Tijdens de hypnosesessie gaan we je onderbewustzijn nieuwe informatie geven en laten weten dat deze angst niet meer de beste strategie is. Dat het beter is om deze angst niet meer te laten ervaren en dat alle bijhorende symptomen achterwegen mogen blijven.  

Denk maar eens even hoe jouw leven er zou uitzien zonder deze angst. 

Klaar om van je angst af te geraken?

 

 

 

 

Tarief

135 euro per sessie.

Paniekaanvallen

Voel jij je vaak angstig, ook al is daar geen reden voor of slaat jouw angst over tot totale paniek?

Je vaak angstig voelen is uiterst onaangenaam.


Je hart gaat tekeer. Je borst voelt beklemd.
Je maag lijkt zich om te draaien. Je begint te zweten.

Je ademhaling versnelt en je begint te hyperventileren.
Je voelt je misselijk en je kunt niet helder nadenken.

...
Je weet zeker dat er iets vreselijks gaat gebeuren.

...

 


Waar dient angst voor?


Het is normaal dat je je angstig voelt als je echt op het punt zou staan om door een auto aangereden te worden.

Omdat je op dat moment helemaal niet aan het nadenken bent, ga je gewoon opzij springen. 

Je bent zo blij dat je er levend vanaf komt, dat je het zweten of het misselijk gevoel nauwelijks door hebt.
Dit is waar angst voor dient. Angst is om je te stimuleren om een onmiddellijke, directe, instinctieve en levensreddende actie te ondernemen. Als je echt in gevaar bent, dan is angst een heel gezonde reactie.

 


Waarom ben je dan bang als je volledig veilig bent?


De kans is groot dat je deze gevoelens en gedachten hebt wanneer je volledig veilig bent en er geen gevaar is.
Je staat niet op het punt om dood te gaan. Je staat niet op het punt om aangevallen te worden.

Hoe komt het dan dat je je plots zo enorm angstig voelt?

 

Waarschijnlijk heb je in het verleden momenten gehad waarop je echt een reden had om je angstig te voelen.

Je onderbewustzijn waakt over je veiligheid en soms gebeurt het dat je onderbewustzijn plots in een fractie iets herkent uit deze eerdere angstwekkende ervaringen. Terwijl er op dit moment geen gevaar heerst, gaat je onderbewustzijn toch angst opwekken. Zo kan angst de kop opsteken in vele andere situaties waar

dat niet nodig is. 

Hoe komt het dat ik me voortdurend angstig voel?

Soms wordt zich angstig voelen een gewoonte die uit de hand loopt. Angstige personen gaan zich vaak meer en meer focussen op hoe erg dingen uit de hand zouden kunnen lopen en wat er dan al niet zou kunnen gebeuren.

Omdat angst zichzelf voedt, wordt deze vaak groter en meer omvattend, waardoor dit gevoel uiteindelijk je leven gaat beheersen. Uiteindelijk zit je gevangen in een leven vol zorgen, ben je gefocust op mogelijke negatieve gevolgen en wordt de vicieuze cirkel van angst onderhouden. Op dit moment ontstaat vaak angst om angst te krijgen. 

Via IEMT technieken en hypnose kunnen we deze vicieuze cirkel van ongegronde angst- of paniekaanvallen doorbreken. We gaan op zoek naar waar en waarom deze angststoornis ontstaan is en creëren positieve verandering op het vlak van ongewenste emotionele imprints. Via hypnose gaan we in communicatie met het onderbewustzijn en geven nieuwe informatie zodat het onderbewustzijn akkoord gaat met de gevraagde veranderingen.

 

Dit programma bestaat uit 4 sesies en een audiohypnose voor thuis.

Je leert:

 • beter omgaan met piekeren

 •  stress reduceren

 • angstsymptomen uitschakelen 

 

Na deze sessies zal je ervaren dat je:

 • Het gevoel hebt dat er een grote last van je schouders valt.

 • Over het algemeen relaxter in het leven staat.

 • Dingen kunt doen die je eerder niet meer kon.

Tarief

485 euro voor het programma dat bestaat uit 4 sessies en een audiohypnose voor thuis.

Slechte gewoontes

Slechte gewoontes

Slechte gewoontes als in nagelbijten, haar uittrekken, neuspeuteren, vingers kraken, bijten op de lippen of wang, kaken op elkaar klemmen, kauwgom kauwen, duimen...

Zijn het bepaalde type personen die slechte gewoontes hebben?

Nee hoor, iedereen heeft slechte gewoontes. De ene wat minder dan de andere. Soms treden deze slechte gewoontes zodanig vaak op dat ze storend zijn, beschamend zijn of je in de weg staan.

Waaruit ontstaan slechte gewoonten vaak?

De 2 meest voorkomende redenen voor het ontstaan van slechte gewoontes zijn stress en verveling. 

Het onderbewustzijn gebruikt de slechte gewoonten als strategie om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan.

Bij angst of onzekerheid, wat stress veroorzaakt, kunnen we dit vaak wel begrijpen. Maar bij verveling? Bij verveling is het een poging om een deel van het lichaam bezig te houden, terwijl de rest van de geest weinig te doen heeft.

Deze slechte strategie kan middels hypnose aangepakt worden. We geven het onderbewustzijn mee dat deze strategie niet meer de beste manier is om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan. Indien nodig geven we een nieuwe, goede, positieve copingsstrategie mee. Deze manier van werken, werkt snel en effectief. 

Heel soms kan een slechte gewoonte een symptoom zijn van een  dwangstoornis dat te vergelijken is met het herhaaldelijk wassen van de handen of constant controleren of de ramen en deuren wel gesloten zijn. Een andere mogelijke verklaring is, volgens een recent onderzoek van de University of Montreal, een teken van uit de hand gelopen drang naar perfectie wat op zich frustratie en stress veroorzaakt.

Het trekken aan haren, constant plukken aan de huid of het bijten op de nagels worden door de onderzoekers omschreven als ‘lichaamsgerichte herhaalde handelingen’. Hoewel deze handelingen voor ongemak kunnen zorgen, lijkt voor velen het chronisch nagelbijten ook een zekere mate van onderbewuste beloning teweeg te brengen.

Wil je graag van deze slechte gewoonte af?

Dat kan. Via hypnose laten we je onderbewustzijn weten dat bijvoorbeeld nagelbijten niet meer de beste manier is om met bepaalde dingen in het leven om te gaan. We vertellen dus dat de strategie die het onderbewustzijn gebruikt niet meer de beste manier is om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan. Indien van toepassing gaan we de oude informatie die het onderbewustzijn dient los te laten overschrijven met nieuwe informatie en geven we indien nodig een nieuwe, goede, positieve copingstrategie mee.

 

Deze manier van werken, werkt snel en effectief.

Je zal merken dat de drang naar de slechte gewoonten verdwijnt. Deze blijvende verandering zorgt ervoor dat je vrijer in je leven staat, dat je jezelf niet meer hoeft te schamen en dat jij de controle hebt. 

Tarief

135 euro per sessie.

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Hoe werkt stoppen met roken en wat zijn de voordelen?

Via hypnose helpen we je blijvend te stoppen met roken en dit op een manier die aangenamer is voor jou. Wanneer je stopt met roken, doe je dit op pure wilskracht. Je maakt op bewust niveau de keuze om te stoppen met roken en je wordt een ex-roker. Dit kost jou enorm veel doorzettingsvermogen en bovendien heb je last van ontwenningsverschijnselen.

Het voordeel van stoppen onder hypnose is dat je niet enkel stopt op pure wilskracht, want je onderbewustzijn gaat je immers helpen. Zo wordt je geen ex-roker maar een niet-roker en heb je dus geen of nauwelijks last van ontwenningsverschijnselen.  

Geen of nauwelijks ontwenningsverschijnselen zeg je?

Klopt!

De gewoonte zit diep in je onderbewustzijn verankerd en daarom krijg je te kampen met ontwenningsverschijnselen. Waarschijnlijk heb je al ondervonden dat pleisters en kauwgom het stoppen met roken niet vergemakkelijkt. Via hypnose kom je op bewust en onbewust niveau van het roken af. Dus zowel de lichamelijke drang als het geestelijk verlangen wordt aangepakt. Hierdoor heb je geen of nauwelijks ontwenningsverschijnselen. En dat blijft ook zo. Geen zin in een sigaret, stoppen met denken aan roken, geen gewichtstoename, geen verhoogde prikkelbaarheid, geen slecht humeur, ...

Omdat we dus werken op bewust en onbewust niveau en hierdoor ontwenningsverschijnselen achterwege blijven, wordt je geen ex-roker maar een niet-roker!

Hierdoor is hypnotherapie de beste manier om van je rookverslaving af te komen.

Voordelen van stoppen met roken:

 • Je kan op restaurant lekker blijven zitten en hoeft niet meer naar buiten te gaan om te roken.

 • Naar de nachtwinkel rijden om sigaretten te kopen is ook verleden tijd.

 • Beter voor je gezondheid. Kans op hart- en vaatziekten verkleint aanzienlijk.

 • Kans op kanker verkleint.

 • Het ademen vergemakkelijkt en je geraakt van je rokershoest af. 

 • Geen piepende ademhaling meer. De kans op longziekten neemt aanzienlijk af.

 • Je conditie gaat er op vooruit.

 • Je bespaard heel wat geld.

Tarief

160 euro per sessie.

Stoppen met het drinken van alcohol

Stoppen met alcoholmisbruik

Alcoholmisbruik

Bij alcoholmisbruik gaat het er vaak om dat je drinkt om te vluchten, te vluchten van de werkelijkheid, weg van je problemen, weg van je negatieve gedachten. Ongewild vormen er zich patronen in je onderbewustzijn. Je maakt de associatie tussen je beter voelen en het drinken van alcohol, je mentaal beter en sterker voelen. Zonder het in de gaten te hebben, treedt er verslaving op.

Misschien denk je dat het bij jou anders is gegaan. Dat kan.

Misschien vond jij het gezellig om samen te aperitieven, een glaasje wijn hier en een glaasje wijn daar en is hieruit een gewoonte ontstaan die steeds toenam. Maar … wat maakt dat jij nood had aan het veelvuldig aperitieven en aan die glaasjes wijn, die zo onschuldig leken?

 

Hoe werkt stoppen met alcohol drinken onder hypnose?

Via hypnose helpen we je blijvend te stoppen met alcoholmisbruik. Tijdens de eerste sessie gaan we op zoek naar eventuele redenen die er voor zorgden dat je ooit begon met het overmatig drinken van alcohol. Deze redenen pakken we aan en ruimen we op zodat deze jouw triggers niet meer kunnen zijn. Het oude patroon elimineren we waardoor er plaats komt voor nieuwe gezonde patronen.

Tijdens de tweede sessie maken we van jou een niet-verslaafde. Iemand die misbruik van alcohol niet nodig heeft. Straffer nog, iemand die alcoholmisbruik nooit gekend heeft.

 

 Wat zijn de voordelen van het stoppen van alcoholmisbruik via hypnose?

Het voordeel van stoppen onder hypnose is dat je niet enkel stopt op pure wilskracht, want je onderbewustzijn gaat je immers helpen. Zo word je een niet-verslaafde alsof je dus nooit alcoholmisbruik gekend hebt. Je lichaam en geest gaan vanaf dit moment zo functioneren. Hierdoor heb je dus geen of nauwelijks last van ontwenningsverschijnselen.  

 

Wat zijn de algemene voordelen van stoppen met het drinken van alcohol:

Alcoholmisbruik veroorzaakt niet alleen lichamelijke problemen, maar ook sociale en financiële moeilijkheden.

Als je stopt met alcoholmisbruik levert dit al snel veel voordelen op. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 • Je slaapt beter en bent daardoor beter uitgerust en opgewekter.

 • Je smaak en reukvermogen verbeteren.

 • Je loopt minder risico op verschillende soorten kanker: zoals borstkanker, maagkanker en darmkanker.

 • Je kunt je beter concentreren op werk / school.

 • Je loopt minder risico op het ontwikkelen van een depressie of angststoornis.

 • Je hebt minder last van brandend maagzuur of een slechte adem.

 • Je lever herstelt zich. Hierdoor is je lever beter in staat om andere gifstoffen af te breken.

 • Je afweersysteem verbetert zich. Hierdoor raak je minder snel verkouden en krijg je minder snel de griep.

 • Je rode bloedcellen worden sterker. Hierdoor is je lichaam beter is staat om zuurstof te vervoeren.

 • Je lichaam is beter in staat om voedingsstoffen op te nemen (zoals vitaminen en mineralen).

 • Je hebt minder kans om te vallen (onder invloed van alcohol) of om een ongeluk te krijgen.

 

En niet te vergeten!

 • Alles rondom jou wordt weer helderder. Je gaat weer echt voelen, liefde ervaren en in contact komen met jezelf en je naasten.

 

 

Hypnose is bij uitstek geschikt om de geestelijke afhankelijkheid weg te nemen. Je staat er niet alleen voor!

Vermageren

Vermageren

Tarief

255 euro voor 2 sessies en de audio.

Snoepen en suikerverslaving 

Hoe zorg jij ervoor dat je van de koekjes, chocolade en chips afblijft?

Kan jij ook niet van chocolade en koekjes afblijven. Krijg je al zin als je aan chips denkt?

Heb je niet eens in de gaten dat je weer iets uit de koekenkast neemt?

We kennen het allemaal: dat kleine moment van zwakte wanneer je jezelf toelaat om een extra dessertje te eten.

Baal je van je eigen snoepgedrag?

Moet het hele pakje steeds op?

Vind je het moeilijk om te stoppen met snoepen?

Verslaafd aan chocolade?

Wil ook jij moeiteloos stoppen met snoepen?

Hoe en wat wij eten zijn vaak gewoontes. Deze zitten verankerd in ons onderbewustzijn en vaak hebben we dit niet eens in de gaten. Weet je ook niet waarom je zoveel suiker eet? Als je je toch bewust bent waarom je het doet is het vaak bijzonder moeilijk om puur op wilskracht hier verandering in te brengen. Als het even moeilijk wordt herval je weer gemakkelijk in je oude gewoontes. En dit is nu net waar hypnose jou ondersteund!

Stel je voor dat je geen zin meer hebt in chocolade of andere snoeperijen. Je gaat je veel beter voelen in je vel maar ook in je hoofd. Je gewicht heeft er baat bij. Je bent verlost van datgene wat jou tegenhoudt je leven te leiden zoals jij dat wil!  

Alle nadelen van een te hoge suikerconsumptie op een rijtje.

Wist je dat:

 • inname van suiker zorgt voor een piek in je bloedsuikerspiegel, die weer naar beneden moet gehaald worden!

 • het hormoon insuline moet aangemaakt worden om je bloedsuikerspiegel weer te stabiliseren!

 • na een suikerpiek insuline je bloedsuikerspiegel drastisch laat zakken!

 • door het snel zakken van je bloedsuikerspiegel, je honger krijgt en gaat hunkeren naar suikers!

 • je door het regelmatig gebruiken van suikers als in snoep, versnaperingen en tussendoortjes je in een spiraaleffect komt!

 • overproductie van insuline ook een belangrijkste factor is die een negatieve invloed heeft op het verouderingsproces.

 • het insulinehormoon ook wel het vetopslaghormoon genoemd wordt!

 • het te veel en te vaak in actie komen van insuline zorgt voor vetopslag rond je middel en je love-handles!

 • door teveel suiker te nutigen je endorfine hormoon overgestimuleerd wordt, waardoor je onrustig, labiel en nerveus kunt worden.

 • Een te hoge concentratie van endorfine kan leiden tot concentratieproblemen, lusteloosheid, extreme vermoeidheid, verminderde zin in sex, een laag testosterongehalte en onvruchtbaarheid.

 • Endorfines in verband gebracht worden met drugsverslaving, stemmingsstoornissen, gokverslaving, klinische depressie, schizofrenie en vele andere gedragsstoornissen en chronische aandoeningen.

 • teveel suiker een extra belasting is voor je bijnieren. Bij vrouwen 40+ nemen net de bijnieren de functie van de eierstokken over als het gaat over de productie van oestrogeen en progesteron.

 • een teveel aan suiker omgezet wordt in vetzuren waardoor de kans op aderverkalking groter wordt, wat op zich kan leiden tot een hersenbloeding of een hartinfarct.

 • teveel zoetigheid ontregelt het honger – verzadigingsgevoel, waardoor je niet meer voelt dat je genoeg gegeten hebt en juist extra trek krijgt in suiker.

 • door overproductie van insuline ook andere hormonen uit balans worden gebracht.

 • suiker je mineraalbalans in je lichaam verstoord waardoor de opname van calcium en magnesium bemoeilijkt wordt. Beide mineralen zijn nodig om je botten stevig te houden.

 • teveel suikeriname kan leiden tot disbalans in je darmflora en zo je immuniteit kan ondermijnen.

Wat mag je verwachten?

Je zal ervaren dat het je veel minder moeite kost om van al het zoetigheid af te blijven. Je verlangen naar jouw favoriete snackje is verdwenen. Natuurlijk kan en mag je nog genieten van een stukje taart op een verjaardagsfeestje. Maar ... het zegt jou niets meer, geen verlangen, geen behoefte meer en het voelt niet alsof je nee tegen het stukje taart zegt. Je hebt er gewoon geen zin meer in! 

Tarief

135 euro voor 1 sessie.

Ik kies voor 

nooit meer die verslavende behoefte aan zoetigheid

en andere ongezonde tussendoortjes te ervaren!

Vermageren met hulp van hypnose.

Wil je graag enkele kilo's vermageren? 

​Waarschijnlijk heb je al verschillende diëten geprobeerd waarbij je al dan niet gewicht verloren hebt. Yes, denk je dan. Het is me gelukt! Maar telkens weer komen deze verloren kilo's er snel terug bij. Moet je dan voor de rest van je leven op dieet om je gewicht onder controle te houden? Diëten vraagt enorm veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Je telt punten of calorieën, je moet al het lekkers laten liggen en vaak komen er dan nog dure shakes of pillen bij kijken. Het is gewoon ontzettend moeilijk om het diëten vol te houden. Al gauw verval je in je oude eetpatroon en komen de verloren kilo's er terug bij. Dit jo-jo effect is voor vele een ware strijd.

​Hier kan je nu zelf verandering in brengen. Vermageren met behulp van hypnose maakt dat dit alles net iets makkelijker gaat. Je onderbewustzijn helpt je de juiste keuzes te maken waardoor je niet meer enkel op je wilskracht werkt.

Hypnoslank ​​afslanken tot 8 kg.

Wat is de Hypnoslank?

​Hypnoslank bestaat uit 2 hypnosesessies die jou helpt bij het vermageren van 8 tot 10 kg. Je werkt niet zuiver meer op je wilskracht en doorzettingsvermogen, maar jouw onderbewustzijn helpt jou de juiste voedingskeuzes te maken. Je hoeft je niet aan een dieet te houden, dit wil zeggen dat je alles wat je lekker vindt mag eten.

Hoe werkt de Hypnoslank?​​

​Het enige dat wij moeten weten is je huidige gewicht en je streefgewicht. Dat is alles. Tijdens de hypnosesessie geven we je onderbewustzijn nieuwe informatie, zoals je streefgewicht, meer water drinken, voldaan gevoel ervaren, ... Vanaf dat moment gaat je onderbewustzijn alles in het werk stellen om op een snelle, veilige, gezonde en blijvende manier je streefgewicht te bereiken en je daar ook te houden. Zelf hoef je maar één ding te doen en dat is leren luisteren naar wat je onderbewustzijn je wil vertellen. Dit zal je snel onder de knie krijgen.

 

Wat kan je zoal ondervinden?

Dat hangt sterk van persoon tot persoon af. Sommige mensen gaan spontaan minder eten, andere hebben minder of zelfs geen strek meer in zoetigheid, sommige merken dat ze hun winkelkar vullen met gezondere voedingsmiddelen, ... Dit is dus voor iedereen anders.

Maar wat belangrijk is, je hoeft dus minder op je voeding of eetgewoonten te letten. Alles wordt gestuurd vanuit jouw eigen onderbewustzijn, je moet er alleen naar luisteren.​

         

De virtuele maagband ​afslanken tot 10 - 20 - 30 kg en meer.

 

 

Wat is een virtuele maagband?

​Een maagband via hypnose laten plaatsen is het veiligste alternatief voor een maagringoperatie!

​Je lichaam reageert net zo alsof je de operatie daadwerkelijk hebt ondergaan.

 

Wat zijn de voordelen?

De voordelen zijn: geen narcose, geen littekens, geen herstelperiode, geen complicaties en een blijvend resultaat!

Ook met dit programma heb je minder wilskracht en minder doorzettingsvermogen nodig. Jouw onderbewustzijn gaat jou op een andere manier aansturen dan voordien. Het gaat om een permanente verandering zonder diëten. Het heeft een invloed op hoe je over eten denkt. Het is dus een levensveranderende behandeling en geen tijdelijke oplossing.

 

Hoe gaan we te werk?

​Het programma omvat 4 sessies en een audiohypnose voor thuis. 

​Tussen sessie 1, 2 en 3 zit telkens 1 week tussen. Sessie 4 is een terugkomsessie die later opgenomen kan worden. Wanneer je merkt dat opfrissing of bijsturing nodig is, maak je gewoon een afspraak. Dus deze sessie kan je na enkele maanden of jaren opnemen.

Tarief

230 euro voor de 2 sessies.

Wat mag je verwachten?

De eerste weken zal je 1 tot 3 kilo gewicht verliezen. 

Je hebt geen zin meer in snoeperijen.

Je porties worden kleiner.

Je komt toe met 3 maaltijden per dag zonder tussendoor honger te ervaren.

Extra info.

​Het programma is ontwikkeld in Engeland en enkel mensen die zijn opgeleid door de ontwikkelaarster of haar docenten mogen de virtuele maagband installeren bij klanten. Tijdens de allereerste proefsessie in Engeland, werkte het programma al zeer goed bij 24 van de 25 mensen.​

Stress

Stress

Tarief

485 euro voor de 4 sessies en een audiohypnose voor thuis.

Wat is stress?

 

Stress is in eerste instantie een natuurlijke reactie van ons lichaam. Onze verre voorouder hadden dit nodig om in noodsituaties snel te kunnen reageren. Stress zorgde er dus voor dat heel het lichaam zich klaarmaakte om te vluchten of te vechten. Wat we in deze tijden stress noemen is eigenlijk angst. Met andere woorden er ontstond een gevaarlijke situatie waarbij onze voorouders angst ervaarde. Deze angst bracht hun lichaam in paraatheid om te reageren en te vluchten of te vechten.

In onze huidige tijd hoeven we niet meer te gaan jagen op gevaarlijk wild. Wel kennen we andere stressfactoren. Iedereen heeft al wel eens te maken gehad met stressvolle situaties. Een veeleisende job, examens, onverwachte problemen. 

In je hersenen komt dan Cortisol vrij, een stresshormoon. Het verhoogt je mentale en lichamelijke alertheid. Je lichaam maakt zich klaar om een inspanning te leveren. Heb je wel eens meegemaakt dat je, haast zonder erbij stil te staan, de juiste reactie had in een bedreigende situatie? Denk maar eens aan een kind dat plots de straat wil overlopen. Hoeveel tijd heb je nodig om het kind vast te grijpen? Hoelang heb je over deze handeling nagedacht? Inderdaad, een fractie van een seconde.

Daarbij bestaat er een belangrijk verschil tussen acute en chronische stress. Heb je alleen op bepaalde momenten last van stress? Dan heb je te maken met acute stress. Ervaar je anderzijds een continu gevoel van stress? Dan spreken we over chronische stress. Die laatste vorm is heel belastend voor je lichaam.

Chronische stress

Veel mensen hebben dagelijks te maken met stress(angst) op het werk. De druk om goed te presteren, tijdsgebrek, problemen en professionele relaties kunnen stress veroorzaken. Ook de drang om je doelen te realiseren, je perfectionisme, je gezin, … het zijn allemaal zaken die je met stress kunnen opzadelen.

Stilletjes aan kan je draaglast groter worden dan je draagkracht. Wanneer dit een lange tijd aanhoudt, geeft ons lichaam een teken. Je komt aan een rood stoplicht, maar onze maatschappij leert ons niet om te stoppen, dus gaan we door. Stoplicht na stoplicht negeren we en komen we in een visiueze cirkel van stress. Chronische stress heeft zijn intrede gedaan.

Symptomen van chronische stress.

 • Hartkloppingen

 • Duizeligheid

 • Zweten

 • Hoofdpijn

 • Vermoeidheid

 • Opgejaagd gevoel

 • Sneller geïrriteerd

 • humeurig

 • Concentratieproblemen

Daarnaast onderdrukt een langdurig verhoogde hoeveelheid Cortisol het immuunsysteem, waardoor je vatbaarder bent voor ziektes en ontstekingen.

Stress is een onbewuste reactie van het onderbewustzijn op bepaalde prikkels waardoor er inwendige zenuwachtigheid en spanningen ontstaan. Wanneer deze spanning chronisch aanwezig blijft, geeft ons onderbewustzijn ons tekens zoals de symptomen die hierboven vermeld staan. 

Wat als de druk op de ketel blijft? Wanneer deze spanningen niet kunnen geuit worden zoekt het onderbewuste zelf een uitweg door het geven van woedeaanvallen of (hoofd)pijn. Indien er niets veranderd wordt aan deze situatie kan deze negatieve spiraal leiden tot een burn-out of depressie. Hypnose kan jou helpen om innerlijke rust terug te vinden en om anders om te kunnen gaan met stress triggers.

Hoe kan hypnose je helpen?

Via hypnose werken we aan leren ontspannen en je grenzen stellen. We werken op je symptomen en aan jouw persoonlijk problemen. 

 • Spanningen tijdig leren herkennen.

 • Spanningen bewust loslaten.

 • Stress leren beheersen door je persoonlijke triggers en symptomen te kennen en los te laten.

 • Ontspannen in het leven staan.

Chronische pijn

Chronische pijn

Tarief

485 euro voor het stressprogramma: 4 hypnosesessies en een audiohypnose voor thuis.

Heb je chronische pijn die jou dagelijkse leven zwaar maakt? 

Pijn is een signaal of prikkel naar de hersenen, dat vertelt dat er zich een situatie voordoet waar iets aan gedaan moet worden. Pijn is nuttig als waarschuwing. Een wonde die pijn doet trekt de nodige aandacht zodat men ze goed zal verzorgen en de genezing dus sneller kan verlopen. Klopt dit altijd?

 

Er zijn twee groepen pijn namelijk acute en chronische pijn.

Acute pijn is een nuttige pijn. Het heeft de taak ons te laten weten dat je je hand van de hete

pan moet wegtrekken. Het is dus een manier waarmee ons lichaam aangeeft dat er iets mis is.

We voelen acute pijn omdat zenuwuiteinden sterk geprikkeld worden of beschadigd raken.

De pijn wordt meestal als scherp of snijdend beschreven en is meestal

goed te bestrijden met een pijnstiller.

Chronische pijn is een niet functionele pijn. Het is een pijn zonder taak. Het pijnsignaal gaat constant af zonder dat er een overprikkeling of beschadiging is aan de zenuwuiteinden. Het is alsof een inbraakalarm van een huis afgaat, zonder aanleiding. Er is nergens iets te bespeuren en er dreigt geen gevaar. Het alarm gaat af door een storing in het systeem. Dat is ook zo met chronische pijn. Er is geen beschadiging of overprikkeling van het zenuwstelsel en toch gaat het pijnsignaal constant en onterecht af.

 

Er zijn in de hersenen bepaalde zones die actief worden bij pijn. Deze 'pijncentra' kunnen

via hypnosetherapie stilgelegd of afgezwakt worden.

Tijdens hypnose krijgen we toegang tot jou alarmsysteem en zijn we in staat om dit terug goed af te stellen. We maken jou onderbewustzijn duidelijk dat er geen gevaar dreigt en dat het alarmsignaal uitgeschakeld kan worden. Zo zorgen we ervoor dat chronische pijn sterk verminderd of zelfs helemaal weg blijft.

Zelfbeeld en eigenwaarde

Zelfbeeld en eigenwaarde

Tarief

135 euro per sessie.

Tekst in opbouw!

bottom of page