Kindercoaching

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching vertrekt vanuit een gelijkwaardige relatie tussen de coach en het kind. Het is gericht op het bereiken van doelen en in mindere mate op het analyseren van problemen. (Al is dit laatste soms nodig om een goede keuze te maken.) Starten doen we vanuit het kind en niet vanuit het probleem. Kindercoaching  is gericht op de innerlijke ontwikkeling en groei van het kind. Zo worden de eigen krachtbronnen aangesproken en hun inzicht verruimd. Tevens wordt er gebruik gemaakt van methoden en technieken waarvan de effectiviteit gebleken of bewezen is.

 

Waarom kiezen voor kindercoaching?

Iedereen ervaart problemen, ook kinderen. Wanneer een kind moeilijkheden in het leven ondervindt, kan het er op verschillende manieren mee om gaan.  (vaak of snel huilen, snel boos zijn, uitdagend of agressief gedrag vertonen, ...)

De naaste omgeving stelt wellicht alles in het werk om het kind hierbij te helpen. Echter, soms volstaat dit niet en moet er andere hulp aangesproken worden. Het belangrijkste aspect is dat het kind zelf leert omgaan met de moeilijkheden en doelen leert formuleren om zo beter om te gaan met problemen. Kindercoaching is hierbij een zeer goed hulpmiddel.

Bij kindercoaching draait het dus om het kind, het kind dat thuis of op school vastloopt, gedrag vertoont waar de ouders of omgeving geen raad meer mee weet of moeite heeft met leren. Veel ouders staan vandaag de dag voor vele uitdagingen omtrent de opvoeding en ontwikkeling van hun kind.

 

Hoe werk ik als kindercoach?

Als kindercoach vertrek ik vanuit de sterktes van je kind. Samen gaan we op pad, terwijl je kind het stuur in handen heeft. Zo is je kind overtuigd dat alles wat er besproken en beslist wordt vanuit zichzelf komt. Dit zorgt voor een goede medewerking en geeft je kind het gevoel van inspraak, (Er wordt rekening gehouden met wie ik ben.) en vertrouwen (Ik kan zelf aangeven wanneer ik klaar ben voor de volgende stap.). Dit alles komt dan weer het zelfbeeld en eigenwaarde van je kind ten goede, want hij/zij heeft het immers zelf klaargespeeld!  

 

Coachingstraject:

Tijdens het intakegesprek overlopen we de gehele kindertijd. Zo krijg ik een duidelijk en volledig beeld van uw kind. Uw kind is tijdens dit gesprek niet aanwezig.

De coachingssessies worden ingepland. Elke sessie duurt 50 minuten gevolgd door een korte nabespreking met de aanwezige ouder(s).

Soms is een tussenevaluatie met de ouders aangewezen.

De coaching wordt steeds afgesloten met een evaluatiegesprek.

​Een traject bestaat uit 5 à 6 sessies. Het intake- en evaluatiegesprek niet meegerekend.

 

Waaraan kan er gewerkt worden:

- gedragsproblemen                                                             

- leerproblemen

- emotionele problemen                                                     

- angsten 

- faalangst                                                                               

- eetproblemen 

- stress                                                                                   

- slaapproblemen                                                     

- echtscheiding

- rouw

​​​​​​​- staat jouw probleem er niet bij, neem gerust contact op.

- auticoaching

 

Onze werkwijze:

U kan een afspraak maken via onze agenda op deze website, of via 0476/49 99 17.

Via het contact formulier onderaan kan u vragen stellen.

Tarieven:

Intakegesprek: 55 euro

Coachingssessie: 55 euro

Tussen- en eindevaluatie: 55 euro (enkel indien nodig.)

Observatie thuis of op school: 75 euro

Vervoerskosten tot 15 km (heen en terug) inbegrepen.

Praktisch:

Annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak. Binnen de 24 uur ben ik genoodzaakt het volledige bedrag voor de gereserveerde tijd aan te rekenen.

Betalingen gebeuren na elke sessie of gesprek.

Er is geen mogelijkheid om met bankcontact te betalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oudercoaching

 

 

Waarom oudercoaching?

Wanneer je als ouder botst op opvoedingsproblemen en je het gevoel hebt alles al geprobeerd te hebben, voel je je vaak moedeloos, machteloos, verslagen en wil je het soms gewoon opgeven.

Bij zulke ervaringen kan het aangewezen zijn om de hulp van een deskundige in te roepen. Wil dit dan zeggen dat je niet weet wat opvoeden is? Of dat je er niets van bakt? Laat het antwoord op deze vragen een duidelijk, dikke, vette NEE zijn. Uiteraard weet je heel goed wat opvoeden is en heb je al ongelooflijk goed en veel werk verricht. 

 

Stel je even voor dat je een nieuw toestel aanschaft. Het ziet er mooi en gesofisticeerd uit. Je denk:"Gelukkig is er een handleiding bij en kan ik gewoon lezen welke knoppen of schakelaars ik moet bedienen en welke vervolgens." Maar wanneer je echt aan de slag wil gaan met je toestel merk je dat de handleiding enkel in het Koreaans is. 

 

Onze kinderen worden echter geboren zonder handleiding. Je kan de handleiding zelfs niet vertalen naar een voor jou begrijpbare taal. En toch moet je er mee aan de slag. Meestal loopt het prima. Zo nu en dan kom je een obstakel tegen, maar met wat geduld en volhoudingsvermogen lukt het je om voorbij het obstakel te geraken. 

Zo af en toe zit er ergens een verborgen knopje en kan je het even niet vinden. Je geraakt geen stap verder, wat je ook probeert. Alles heeft een averechtse reactie.

 

Er zijn heel wat tips en tricks om dit knopje toch te vinden. Als ouder heb je vaak voldoende met enkele wegwijzers. 

De therapeute zorgt niet voor gedragsverandering bij het kind, maar verruimt en verbreedt het inzicht en kennis van ouders. Hierdoor zorg je zelf dat je je kind naar het juiste pad leidt.

 

Het traject:

Vaak zijn 3 sessies voldoende.

Tijdens de eerste sessie overlopen we de gehele kindertijd. Zo krijg ik een duidelijk en volledig beeld van uw kind. We bespreken het probleem of moeilijkheden en stellen een plan van aanpak op. Het is nu aan u als ouder om het plan zo goed mogelijk uit te voeren en op te volgen. Uw kind is tijdens dit gesprek niet aanwezig.

 

Tijdens de tweede sessie evalueren we het plan en sturen we bij waar nodig.

Tijdens de derde sessie evalueren we opnieuw.

Na deze 3 sessies volg ik de situatie vanop een afstand verder op gedurende 3 maanden.

 

Zit het probleem reeds te diep verankerd in het kind, kan je altijd kiezen om over te stappen naar kindercoaching of hypnotherapie voor kinderen.

Onze werkwijze:

U kan een afspraak maken via onze agenda op deze website, of via 0476/49 99 17.

Via het contact formulier onderaan kan u vragen stellen.

Tarieven:

150 euro voor de 3 sessies en de opvolging.

De betaling gebeurt voor de aanvang van het traject.

Eventuele thuisobservatie: 75 euro

Vervoerskosten tot 15 km (heen en terug) inbegrepen.

 

Praktisch:

Annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak. Binnen de 24 uur ben ik genoodzaakt het volledige bedrag voor de gereserveerde tijd aan te rekenen.

Er is geen mogelijkheid om met bancontact te betalen.

Zand%20hand%20in%20hand%20met%20dennenap
IMG_8020.JPG
IMG_8028_edited.jpg
IMG_8030_edited.jpg
ICR-Coach-Register.jpg