Slechte gewoontes

Nagelbijten, haar uittrekken, neuspeuteren, vingers kraken, bijten op de lippen of wang, kaken op elkaar klemmen, kauwgom kauwen, duimen...

Zijn het bepaalde type personen die slechte gewoontes hebben?

Nee hoor, iedereen heeft slechte gewoontes. De ene wat minder dan de andere. Soms treden deze slechte gewoontes zodanig vaak op dat ze storend zijn, beschamend zijn of je in de weg staan.

Waaruit ontstaan slechte gewoonten vaak?

De 2 meest voorkomende redenen voor het ontstaan van slechte gewoontes zijn stress en verveling. 

Het onderbewustzijn gebruikt de slechte gewoonten als strategie om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan.

Bij angst of onzekerheid, wat stress veroorzaakt, kunnen we dit vaak wel begrijpen. Maar bij verveling? Bij verveling is het een poging om een deel van het lichaam bezig te houden, terwijl de rest van de geest weinig te doen heeft.

 

Deze slechte strategie kan middels hypnose aangepakt worden. We geven het onderbewustzijn mee dat deze strategie niet meer de beste manier is om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan. Indien nodig geven we een nieuwe, goede, positieve copingstrategie mee. Deze manier van werken, werkt snel en effectief. 

 

 

Heel soms kan een slechte gewoonte een symptoom zijn van een  dwangstoornis dat te vergelijken is met het herhaaldelijk wassen van de handen of constant controleren of de ramen en deuren wel gesloten zijn. Een andere mogelijke verklaring is, volgens een recent onderzoek van de University of Montreal, een teken van uit de hand gelopen drang naar perfectie wat op zich frustratie en stress veroorzaakt.

Het trekken aan haren, constant plukken aan de huid of het bijten op de nagels worden door de onderzoekers omschreven als ‘lichaamsgerichte herhaalde handelingen’. Hoewel deze handelingen voor ongemak kunnen zorgen, lijkt voor velen het chronisch nagelbijten ook een zekere mate van onderbewuste beloning teweeg te brengen.

Wil je graag van deze slechte gewoonte af?

Dat kan. Via hypnose laten we je onderbewustzijn weten dat bijvoorbeeld nagelbijten niet meer de beste manier is om met bepaalde dingen in het leven om te gaan. We vertellen dus dat de strategie die het onderbewustzijn gebruikt niet meer de beste manier is om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan. Indien van toepassing gaan we de oude informatie die het onderbewustzijn dient los te laten overschrijven met nieuwe informatie en geven we indien nodig een nieuwe, goede, positieve copingstrategie mee.

 

Deze manier van werken, werkt snel en effectief.

Je zal merken dat de drang naar de slechte gewoonten verdwijnt. Deze blijvende verandering zorgt ervoor dat je vrijer in je leven staat, dat je jezelf niet meer hoeft te schamen en dat jij de controle hebt. 

Onze werkwijze:

U kan een afspraak maken via onze agenda op deze website, of via 0476/49 99 17.

Via het 'contact' onderaan deze pagina, kan u vragen stellen. 

Voor de eigenlijke hypnosesessie krijgt u uitleg en kan u nog bijkomende vragen stellen.

prijzen:

135 euro per sessie.

Praktisch:

Annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak. Binnen de 24 uur ben ik genoodzaakt het volledige bedrag voor de gereserveerde tijd aan te rekenen.

Betalingen gebeuren na elke sessie.

​Er is geen mogelijkheid om met bancontact te betalen.