top of page

Angst en fobieën

Welke angsten kunnen er zoal aangepakt worden?

Angsten zoals hoogtevrees, kleine ruimtes, het donker, faalangst, vliegangst,... kunnen aangepakt worden, net als angst voor bepaalde dieren of insecten. 

Angsten zijn niet aangeboren. Ze zijn ergens in ons leven ontstaan, gecreëerd of overgenomen. We worden dus niet met angsten geboren. Op een bepaald moment in je leven heeft je onderbewustzijn aangenomen dat dit de beste manier is om te reageren op een bepaalde situatie, beeld, ... Angsten zitten in ons onderbewustzijn verankerd. Waar de oorsprong ligt, weten we meestal niet. Gelukkig kun je van je angst afkomen!

Wat doen we niet!

We doen niet aan exposure therapie. We gaan je dus niet blootstellen aan je angst, ook niet stapje voor stapje. 

Wat doen we wel!

Met behulp van hypnose kunnen we angsten wegnemen en wel op een snelle en effectieve manier. Via hypnose laten we je onderbewustzijn weten dat angst hebben / voelen in een bepaalde situatie, bijvoorbeeld bij het zien van een spin, niet meer nodig is. Dat alle symptomen die bij deze angst horen, dienen uitgeschakeld te worden.

 

Het klinkt nu misschien wel heel eenvoudig, maar zo is het eigenlijk ook. Ergens in je leven heeft je onderbewustzijn de conclusie getrokken dat deze angst nodig is om jou te beschermen. Telkens jij nu in zo'n situatie komt, schiet je onderbewustzijn in gang en geeft jou die angstgevoelens. Volgens je onderbewustzijn is dat namelijk de beste strategie om jou door deze situatie heen te helpen.

Tijdens de hypnosesessie gaan we je onderbewustzijn nieuwe informatie geven en laten weten dat deze angst niet meer de beste strategie is. Dat het beter is om deze angst niet meer te laten ervaren en dat alle bijhorende symptomen achterwegen mogen blijven.  

Dit programma bestaat uit 2 sessies. 

Tarief: 230 euro

Het mooiste van vriendschap tussen mens en dier is dat het niet aan voorwaarden is verbonden.

Review

S. claustrofobie

Dag Monica

Ik wou je even laten weten dat ik gisteren al een resultaat mocht ervaren. Ik was met de tram naar t stad gegaan. Vroeger als de tram onder de grond ging kreeg ik lichte paniekaanvallen (donker en niet weg kunnen). Ik had dan last van mijn claustrofobie. Ik had wat stress dat het terug ging gebeuren, maar zodra we onder de grond gingen gebeurde er iets nieuw... ik voelde me plots rustig en veilig, niets van stress .. Ik was zo blij met dit, had dit al zo lang niet meer ervaren 😊 Bedankt 🙏🏻

Review

Vliegangst

Beste Monica,
 

Ik weet niet waar te beginnen met je te danken.  Ik heb gewacht met mijn mailtje naar jou tot ik datgene kon doen, waar ik al zoveel jaren vrees voor had …. Een vliegtuig pakken.

Mijn claustrofobie kwam af en toe naar boven, in de file, in de metro, in een overbevolkte taxi met kinderslot, ….  De angst om niet weg te geraken dus.  Het aller- aller ergst was het altijd in het vliegtuig.  Dan zou ik zotte toeren doen uit pure angst, de aanvallen gingen diep.  Die claustrofobische angst begon al 2 weken voor het vliegen, dan kwamen de nachtmerries en de vreselijke domme huilbuien.

Ik heb afgelopen week 2x een vliegtuig genomen, ik voelde de dagen ervoor NIETS, ik had zelfs het gevoel dat het nog gezellig zou kunnen worden.  Toegekomen kreeg ik te horen dat het een enorm klein vliegtuig zou zijn, de welbekende lange smalle sigaar … ook dit nieuws deed me NIETS.  Eenmaal in het vliegtuig kon ik echt zeggen dat het flesje wijn dat ik gekocht had, alsook de medicatie die ik toch maar meegenomen had, compleet nutteloos waren.  Ik ben 100% verlost van mijn angst.

PS : dat flesje wijn werd uiteraard wel benuttigd, maar dan eerder als teken van overwinning.

En dit allemaal dankzij 1 sessie bij jou … wie had dit durven dromen ?  Ik kan het nog steeds niet geloven hoe doeltreffend een hypno-coach is.  BEDANKT voor jouw professionaliteit.  Je hebt er werkelijk voor gezorgd dat mijn zaken- en privéreisjes héél wat aangenamer zullen worden.  Ik kan nu weer uitkijken naar mijn trips ipv me vooral te focussen op dat vliegen.  BEDANKT !

Paniekaanvallen

Paniekaanvallen

Voel jij je vaak angstig, ook al is daar geen reden voor of slaat jouw angst over tot totale paniek?

Je vaak angstig voelen is uiterst onaangenaam.


Je hart gaat tekeer. Je borst voelt beklemd.
Je maag lijkt zich om te draaien. Je begint te zweten.

Je ademhaling versnelt en je begint te hyperventileren.
Je voelt je misselijk en je kunt niet helder nadenken.

...
Je weet zeker dat er iets vreselijks gaat gebeuren.

...

 


Waar dient angst voor?


Het is normaal dat je je angstig voelt als je echt op het punt zou staan om door een auto aangereden te worden.

Omdat je op dat moment helemaal niet aan het nadenken bent, ga je gewoon opzij springen. 

Je bent zo blij dat je er levend vanaf komt, dat je het zweten of het misselijk gevoel nauwelijks door hebt.
Dit is waar angst voor dient. Angst is om je te stimuleren om een onmiddellijke, directe, instinctieve en levensreddende actie te ondernemen. Als je echt in gevaar bent, dan is angst een heel gezonde reactie.

 


Waarom ben je dan bang als je volledig veilig bent?


De kans is groot dat je deze gevoelens en gedachten hebt wanneer je volledig veilig bent en er geen gevaar is.
Je staat niet op het punt om dood te gaan. Je staat niet op het punt om aangevallen te worden.

Hoe komt het dan dat je je plots zo enorm angstig voelt?

 

Waarschijnlijk heb je in het verleden momenten gehad waarop je echt een reden had om je angstig te voelen.

Je onderbewustzijn waakt over je veiligheid en soms gebeurt het dat je onderbewustzijn plots in een fractie iets herkent uit deze eerdere angstwekkende ervaringen. Terwijl er op dit moment geen gevaar heerst, gaat je onderbewustzijn toch angst opwekken. Zo kan angst de kop opsteken in vele andere situaties waar

dat niet nodig is. 

Hoe komt het dat ik me voortdurend angstig voel?

Soms wordt zich angstig voelen een gewoonte die uit de hand loopt. Angstige personen gaan zich vaak meer en meer focussen op hoe erg dingen uit de hand zouden kunnen lopen en wat er dan al niet zou kunnen gebeuren.

Omdat angst zichzelf voedt, wordt deze vaak groter en meer omvattend, waardoor dit gevoel uiteindelijk je leven gaat beheersen. Uiteindelijk zit je gevangen in een leven vol zorgen, ben je gefocust op mogelijke negatieve gevolgen en wordt de vicieuze cirkel van angst onderhouden. Op dit moment ontstaat vaak angst om angst te krijgen. 

Via IEMT technieken en hypnose kunnen we deze vicieuze cirkel van ongegronde angst- of paniekaanvallen doorbreken. We gaan op zoek naar waar en waarom deze angststoornis ontstaan is en creëren positieve verandering op het vlak van ongewenste emotionele imprints. Via hypnose gaan we in communicatie met het onderbewustzijn en geven nieuwe informatie zodat het onderbewustzijn akkoord gaat met de gevraagde veranderingen.

 

Dit programma bestaat uit  sesies en een audiohypnose voor thuis.

Je leert:

  • beter omgaan met piekeren

  •  stress reduceren

  • angstsymptomen uitschakelen 

 

Na deze sessies zal je ervaren dat je:

  • Het gevoel hebt dat er een grote last van je schouders valt.

  • Over het algemeen relaxter in het leven staat.

  • Dingen kunt doen die je eerder niet meer kon.

Dit programma bestaat uit 3 sessies.

Tarief: 370 euro

Het mooiste van vriendschap tussen mens en dier is dat het niet aan voorwaarden is verbonden.

bottom of page